optimizare site SEO

Optimizarea unui site, care mai este denumita si optimizare pentru motoarele de cautare (search engine optimization – SEO), reprezinta aplicarea unor proceduri si tehnici, in interiorul dar si in afara unui website, pentru a-l determina sa fie cat mai bine vazut si cotat in afisarea rezultatatelor cautarii pe internet.

Optimizarea site-urilor implica in general doua aspecte majore:

  1. Optimizarea vitezei de incarcare (PageSpeed), care presupune, pe de o parte, optimizarea codului sursa a paginilor web, iar pe de alta parte, alegerea unui serviciu de gazduire (webhosting) de calitate, conform cerintelor site-ului.
  2. Optimizarea continutului, prin doua proceduri:
  • optimizare onpage, realizata in interiorul site-ului, asupra continutului paginilor, prin stabilirea corecta si optima a cuvintelor cheie, titlurilor, legaturilor (URL-uri), imaginilor si textului.
  • optimizare offpage, realizata in afara site-ului dar in legatura cu paginile acestuia, care presupune, in principal, construirea de legaturi (link-uri) pe alte site-uri, inscrierea in liste sau directoare web, publicarea de articole pe blog-uri, legaturi si activitati pe retele sociale.